SPIRITUÁLIS MŰVÉSZETEK

Paramahamsza Vishwananda arra ösztönöz minket, hogy az érzékeink természetes vágyát helyezzük az Úr szolgálatába. Az Urat a szineken, a zenén és a mozgáson keresztül kreatív módon fejezzük ki. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az isteni szépség teljes spektrumát élvezhessük.

‘’Azok, akik folyamatosan Rám gondolnak és akik intenzív szeretettel imádnak, megadom nekik a megvalósulást, ami által Hozzám jöhetnek.’

Bhagavad Gítá

ISTEN ÖRÖMTELI SZOLGÁLATA A MŰVÉSZETEKEN KERESZTÜL

Tapasztalatainkat érzékeink befolyásolják. Ha ezeket nem uraljuk, a világi örömök rabszolgájává válhatunk. Ha érzékeinket Isten felé irányítjuk, az lehetővé teszi számunkra, hogy elérjük a legmagasabb boldogságot és az Istennel való szeretetteljes egyesülést.

A spirituális művészeteken keresztül megtapasztalt bhakti lehetővé teszi, hogy kifejezd Isten valódi lényét, és élvezet lelj a Vele való kapcsolat szépségében. A művészetben megmutatkozik Isten szépsége.

Legyen az zene, ének, festés, tánc vagy színjáték, ha ezt megfelelő hozzáállással végezzük – szeretettel és odaadással – kedvenc tevékenységünk Isten iránti felajánlássá változhat.

TALÁLD MEG ÖNMAGAD A ZENÉBEN

Amikor nem a saját, hanem a szeretett Urunk örömére énekelünk és táncolunk, a hétköznapi dolgok istenivé válnak. Amint a szeretet tisztasága kezd áradni, a gondolkodás leáll, és csak a létezés marad. Semmi más nem létezik, csak te és a Szeretted.

Mint egy szerelmes, aki szerenádot ad, az Úr válaszol, amikor a szívedből énekled a Nevét. Szerencsére, válasza nem hangod minőségének szól – csak az a fontos, hogy mennyire őszinte a hívásod. Élvezd a szeretet édes ízét.

KIRTÁN – ZENE A LÉLEKNEK

Tapasztald meg az édes ízt, amikor az Úr Nevét énekled.  Aaradhakananda, a Bhakti Marga zenei vezetője, elmagyarázza ennek az egyszerű gyakorlatnak a mély értékét. Egy rövid workshopot is tart, amelyben a hangját hangszerként használja és két egyszerű kirtánt megtanít.

KIRTÁN A MESTERREL

A Szerető és a Szeretett kapcsolatában csupán egy megtapasztalás létezik, csak egy motiváció és egyetlen valóság – csak a szeretet. Merülj el benne, énekelj, tapsolj, táncolj. Légy szabad.

SPIRITUÁLIS MŰVÉSZET

A meditáció az összpontosítás legvégső állapota, amely egész lényünket leköti. Ha hagyjuk, hogy átadjuk magunkat az Isteni Forma rajzolásának vagy színezésének, ez leköti az érzékszerveket és elvonja a világitól, hogy Istenre összpontosíthassunk.

Amikor művészeted tárgya az Isteni Forma, az Úr Magára vonja a figyelmedet és közelebb von Magához. Ez a kapcsolat még jobban elmélyül, ha hosszabb időn át dolgozol egy munkán, vagy ugyanazzal a formával dolgozol újra meg újra. Minél hosszabb időn át összpontosítasz az isteni ábrázolására, annál könnyebb a vizualizáció a meditáció során. Keltsd életre Istent a festésen keresztül.

KREATÍV SPIRITUÁLIS MŰVÉSZET

Dakshini, a Bhakti Marga művészeti vezetője bevezet a spirituális művészet ősi szellemi gyakorlatába. Rövid meditációt tart, hogy segítsen lassan felfedezni az Isteni Anya szépségét Mahá-Laksmí formájában.