JÓGA ÉS
MEDITÁCIÓ

Paramahamsza Vishwananda meditációs gyakorlatai a figyelmünket a bennünk lévő isteni-ségre irányítja. Őszinte gyakorlással beléphetsz a csend állapotába, ami mentes az elmétől és a szívedben időzhetsz, ahol az Isteni Szeretetet megtapasztalhatod.

‘Miután minden érzékszervet ellenőrzésünk alá vontunk, meg kell maradni a meditáció állapotában és Engem (Krisna) kell a legfőbb célnak tekinteni.’

Bhagavad Gítá

ISTENNEL VALÓ EGYÜTTLÉT

Minél inkább valamire irányítjuk a figyelmünket, annál jobban ráhangolódunk. Amikor a jógánk és a meditációnk középpontjába Istent állítjuk, ez segít felfedezni a bennünk lévő isteniséget. Mert az Istenhez való kapcsolódás a jóga igazi célja.

Az élő bhakti útján a jóga és a meditáció segít és támogatóan hat a testre, edzi az elmét, hogy felkészítsen arra, hogy befogadd és fenntartsd ezt a tartós kapcsolatot. Paramahamsza Vishwananda a meditáció különféle formáit tanít-ja, ami abban segít, hogy Istenre és az Ő Szeretetére tudjunk összpontosítani.

ATMA KRIYA YOGA

Az Atma Kriya Yoga teljesen egyedülálló. Bár a gyakorlatok elcsendesítik az elmét, a spirituális cél az, hogy a bhakti különféle formáinak ápolásával felébressze a Lelket az Istennel való örök kapcsolatára: a szeretetre és az odaadásra.

Amikor a gyakorlásod elmélyül, az isteni tulajdonságok elkezdenek természetes módon megnyilvánulni, úgy mint a béke, az önuralom, az erő, a tudás, az alázat, az együttérzés, a vitalitás és még sok más.

A Saktipath beavatás kegyelme révén a technikák kezdők számára elég egyszerűen elsajátíthatók, de egyben elég erőteljesek ahhoz, hogy még a legelőrehaladottabb meditálót is az isteni kapcsolat új magasságaiba emelje.

OM CHANTING

Az OM Chanting egy csoportos technika, ami az OM transzformáló erejét használja a résztvevők öngyógyító képességének aktiválására. A személyre gyakorolt jótékony hatása mellett az OM Chanting az emberiség javát is szolgálja.

Az OM Chanting során keletkezett rezgéshullámok 2 kilométeres átmérőjű körzetben hatnak jótékonyan, harmóniát, békés környezetet teremtve az emberek és a természet között.

Az OM hang az OM Chanting befejezése után tovább vibrál a résztvevők testében, ezzel lehetővé téve, hogy kiárasszák ezt a pozitív rezgést, bár-merre is járnak.

BABAJI SURYA NAMASKAR

A Babaji Surya Namaskar egy mozgássorral egybekötött meditáció, amellyel testünket Isten templomaként ünnepeljük. Ez az egyszerű, de mégis erőteljes ászana (testhelyzet) gyakorlat naponta kevesebb mint 15 percet vesz igénybe, könnyedséget és vitalitást kölcsönöz egész lényünknek.

Ahogy a napi gyakorlás testedet mélyen áthatja, a gondolkodás alábbhagy és mozdulataid lággyá, belső erőd tudatos kifejezőjévé válnak.

Amikor a gyakorlást szeretettel és tudatosan végezzük, minden testtartás az élet iránti hála imájává válik. Odaadásod nyilvánuljon meg mozgásban.

PROJECT MANTRA

Isten Nevének a kántálása az egyik legegyszerűbb meditációs gyakorlat, amit végezhetsz. Különösen jelentőségteljes, ha minden egyes ismétlést szívből jövő imádságként teszel. Bár megtévesztően egyszerű, mégis el tud vezetni Istenhez!

Mindenki végezheti, bármikor és bárhol, akár gyerekek is. Tökéletes módszer kezdők számára, akik egy egyszerű, hatékony eszközt keresnek, hogy elcsen-desítsék elméjüket és szívük megnyiljon.

A Project Mantra ingyenes program, amelynek célja a napi kántálás gyakorlatban történő alkalmazása és fokozatos felépítése 40 napon keresztül.

TAPASZTALD MEG A MEDITÁCIÓT

Dölj hátra és lazíts. Ebben a videóban, Aksharananda, az egyik Yoga & Meditation tanárunk röviden elmagyarázza, mi a meditáció és hogyan segíthet abban, hogy közelebb kerülj Istenhez. Két rövid meditációt vezet, hogy te magad is megtapasztald azt.